Accommodatie

  1. Home
  2. Reisinfo
  3. Accommodatie
Totally Snow biedt je de keuze uit verschillende accommodatietypes. Hieronder geven wij een algemene beschrijving. Uitgebreide informatie vind je op de pagina van de desbetreffende bestemming en accomodatie.

Studio’s

Een studio is altijd één leefruimte met slaapgelegenheid voor 2, 3, 4 of meer personen, afhankelijk van de grootte van de studio. In elke studio bevindt zich een badkamer met douche of bad en een toilet. Tevens is elke studio voorzien van een kitchenette bestaande uit ten minste twee elektrische kookplaten, een frigo en in sommige gevallen een afwasmachine. De studio’s hebben meestal een balkon.

Appartementen
Een appartement onderscheidt zich van een studio doordat de leefruimte altijd uit minimaal twee aparte delen bestaat. Elk appartement heeft standaard een slaapkamer en een woonkamer die dienst doet als woon/leef- en slaapruimte. Indien het een 6-persoons appartement betreft, bevindt zich in de hal van het appartement meestal een stapelbed. In elk appartement is een badkamer met douche of bad en toilet aanwezig. Elk appartement heeft een kitchenette met elektrische kookplaten en een koelkast, vaak ook een afwasmachine. De appartementen hebben meestal een balkon.

Mezzanine of cabine
Een aantal studio’s en appartementen is voorzien van een mezzanine. Dit is een slaapruimte op een half afgescheiden verdieping. Een cabine is een aparte slaapruimte zonder raam die meestal kan worden afgesloten door een schuifdeur.

Maximale bezetting
Appartementen en studio’s zijn bij een maximale bezetting vaak niet ideaal, de ruimte is in het algemeen vrij krap voor het maximale aantal personen. Houd rekening met bijvoorbeeld warm water: vaak is er maar één (kleine) boiler voor alle personen.

Chalets / Chaletaccommodaties
Wil je graag samen met een groep vrienden of familie bij elkaar verblijven, dan is een verblijf in een chalet een uitstekende keuze. Chalets zijn kleine aparte houten huisjes, Chaletaccommodaties zijn houten chalets ingedeeld grote appartementen. Meestal zijn deze accommodaties ook luxueus ingericht.

Schoonmaak
Vanzelfsprekend worden hotel- en pensionkamers dagelijks bijgehouden. In appartementen ben je zelf verantwoordelijk voor de schoonmaak. Aan het einde van uw verblijf dien je uw appartement of studio weer netjes op te leveren. Wanneer je dit niet doet, kan een bedrag variërend van € 30,- tot uw volledige borg worden ingehouden. Bij sommige accommodaties wordt een bedrag gevraagd voor de eindschoonmaak, dit staat dan weergegeven bij de desbetreffende accommodatie.

Linnengoed
Afhankelijk van accommodatie tot accommodatie is het linnengoed (handdoeken en/of bedlinnen) inclusief. Je vindt dit duidelijk in de beschrijving terug. Wanneer lakens niet inclusief zijn, kun je deze vaak ter plaatse huren (ca. € 10 p.p.) of zelf meenemen. Indien is aangegeven dat het linnengoed inclusief is, ontvang je bij aankomst meestal slechts één handdoek per persoon en het bedlinnen. Soms is alleen het bedlinnen inbegrepen. Het is raadzaam om zelf extra handdoeken mee te nemen omdat de handdoeken gedurende de week niet worden gewisseld.

Uitrusting
De inrichting is niet zoals je thuis gewend bent: in de Franse badkamers is het bijvoorbeeld meestal niet mogelijk om de douchekop op te hangen. Ook ontbreekt vaak het douchegordijn. Bij de meeste appartementen bevinden zich in de woonkamers zogenaamde slaapbanken. Je dient er rekening mee te houden dat deze iets minder comfortabel kunnen zijn dan een gewoon bed. Dit geldt ook voor een extra bed op de kamer. Alle appartementen beschikken over een kitchenette. Deze kitchenette bevindt zich in de meeste gevallen in de woonkamer en is naar plaatselijke maatstaven ingericht met een koelkast, 2 kookplaten en een beperkte keukenuitrusting. Zaken als een koffiezet vind je meestal niet in de keukenuitrusting. Je kunt hierin dan ook niet al te uitgebreide maaltijden bereiden.

Waarborg
Voor een studio, appartement en chalet wordt altijd een waarborg gevraagd. Deze krijg je, indien je appartement in orde is bevonden, bij vertrek weer terug. Let op. Waarborgen kunnen oa. ingehouden worden voor: schade, verlies, (geluids)overlast, inzetten van security, niet schoonmaken appartement, interventies door gendarmerie, imago-schade aan de residentie,…In incidentele gevallen wordt de borg achteraf per post naar je thuis gestuurd. Het borgbedrag en de betaalwijze daarvan staan altijd vermeld bij de bijzonderheden van de desbetreffende accommodatie. De afhandeling van de waarborg is te allen tijde een zaak tussen jezelf en de accommodatieverschaffer. Totally Snow heeft hier geen enkele invloed op en kan dan ook niet aansprakelijk worden gesteld voor meningsverschillen over de borg tussen jezelf en de accommodatieverschaffer.

Aankomst- en vertrekdag
Op de aankomstdag kun je je appartement meestal pas rond 18.00 uur betrekken, op de vertrekdag dien je je appartement rond 09.00 uur te verlaten.